Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola

Grundschule Agendorf

Külföldi kapcsolataink

NÉMETORSZÁG - Schefflenz

Ágfalva község testvérközsége a németországi Schefflenz (Baden- Württemberg) 1991 óta .

Iskolánk diákjai 1996 óta minden második tanév végén egy hetet tölthettek el  Németországban. Kezdetben e kapcsolatot nem az ottani iskolával, hanem az önkormányzattal ápoltuk.

 2007 óta a Schefflenzschule és iskolánk közös csere-diák kapcsolata jelenleg is virágzik. Egyik évben diákjaink táborozhatnak Schefflenzben és környékén, majd a következő tanévben ők érkeznek Ágfalvára. Mindkét esetben családoknál laknak a tanulók ebben a néhány napban. Sok érdekes program, nyelvgyakorlás, új barátságok és életre szóló élmények várnak azokra a tanulókra, akik jelentkezek az egy hetes „kalandra”.

 

Schattendorf ( Somfalva )

Schattendorffal 2009-ben kezdődött egy szorosabb együttműködés kialakulni a két iskola alsó tagozata között „Interkulturalität und Mehrsprachigkeit- eine Chance!”címmel, Ausztria által támogatott projekt révén. Azóta évek óta minden évben rendezünk közös programokat, foglalkozásokat, projektnapokat. Az ottani diákok közül elsősorban azok szerepelnek, akik ovis koruktól tanultak magyarul. Így mindig kettős a cél: az ágfalvi tanulók a német nyelvet, a schattendorfiak a magyart gyakorolják. Ez alapján építjük fel a közös foglalkozásokat.